Vastseliina linnuse jooks

Traditsiooniks on saanud, et iga võistluse kohta tuleb ka postitus ja siit tuleb minu võlg. Võistlusest on juba mitu päeva möödas aga vahepeal oli nii kiire ja arvutis istumine ei tulnud kõneallagi.
Möödunud nädal oli üldse väga kiire ja töine ning jooksma ei jõudnudki enne võistlust.

Võistluspäev oli täiesti ootamatult vihmane aga mulle meeldis, ma juba ootasin, et täiesti paduvihmas see jooks ära joosta aga enne starti jäi ikka vihm järgi ja tuli leppida.
Võistlus oli uus ja esimest korda- väga uhkes ja ilusas kohas- Vastseliinas. Ma olin seal vaid korra oma elu jooksul käinud. Kui muidu ei näe ja ei käi siis jooksuvõistlused viivad mind ikka uusi ja ilusaid kohti avastama 😉

Korraldusele ja teavitusele oli seekord erilist rõhku pandud. Vähemalt minul oli koguaeg värske info antud jooksu kohta olemas. FB-s oli kohe leht Vastseliina linnuse jooksu kohta. Rajast oli ülevaade olemas ja ma enam-vähem teadsin mida oodata.

Stardikoridor oli kaheks jaotatud- esimesed 100 eelmiste võistluste järjestuses ja teised ülejäänud.
Mina olin esimese saja seas, number oli 51 🙂
Enne võistlust tegin soojenduse 500m edasi ja siis tagasi, vaatasin raja alguse üle, algus kulges allamäge aga seda vaid korraks 😛

Allikas Võrumaa Spordiliit

Stardipauk kõlanud, võtsin teistele sappa ja hakkasin loodust nautima. Ega ma midagi väga ei lootnudki arvestades eelnenud nädalat aga tahtsin hea enesetundega ikkagi läbi joosta. Aga ega väga ei õnnestunud, vahel hakkas ikka pistma ja jalad olid rasked all. Kohe tuli meelde, et olin viimastel päevadel veega koonerdanud ja kui tavaliselt võistluseelsel päeval ja samal päeval tarbin veel eriti ohtralt vett siis toopäev ei joonud ma üldse.

Igaljuhul rada oli uskumatult ilus, ma olin täiesti šokis 😀 Oli hetki kus ma täitsa kõva häälega ahhetasin ja jõudsin ka mitu korda mõelda, et siia rajale tuleb tagasi tulla- lihtsalt läbi kõndima ja seda ilu uuesti lähemalt vaadata.

Kui nüüd võistlusest rääkida siis võistlus kukkus minul halvasti välja 😛 Algus vist ikka kiire ja juba mõned kilomeetrid hiljem hakkas minust järjest naisi mööda jooksma. Mul kadus arvestus ära palju naisi ma mööda lasin aga mingi 15 naist küll 😀
See juba näitab, et valesti kalkuleeritud jooks oli.
Rajal oli kaks suuremat tõusu, esimese võtsin joostes ja kuskil vahepeal kõndisin ka, ma isegi tea kas see oligi see teine tõus sest ma koguaeg ootasin seda teist tõusu, pidi oleme 8-ndal kilomeetril aga kuna kilomeetri postid olid arvstusega, et “jäänud on veel….” siis mul läks kõik sassi ja seda suurt seina, mis pidi tulema, ei tulnudki 😀
Hiljem siis kui rajale tagasi mõtlesin, siis tuli meelde, et ma ju kõndisin kuskil, et ju see siis see sein oligi.

Igaljuhul tore ja ilus jooks oli.

Mina tormasin peale jooksu kohe lastega Hauka laadale aga kindlasti jäid paljud sinnasamasse Vana Aja Päevadele.

Aitäh taaskord korraldajatele ilusa jooksuvõistluse eest.

Aeg 1:09:53
Koht 103
N30 koht 10
Keskmine pulss 172 (nii kõrget ei mäletagi)
Keskmine tempo 5:48/km

Minul näitas Garmin distantsiks 12,05 km

Nädalasse sai siiski kaks jooksu kirja sest pühapäeva hilja õhtul tegin sõbrannaga veel ühe mõnusa 10 km jooksu
Ja täna tuleb maraton- täiesti ebatraditsiooniliselt alustame kell 15:00 🙂

Shopping Cart