Tänane trenn ( 5 x 2000m maratonitempos )

Tehtud!

Eile pärast spaa külastust läksin päris vara õhtul magama ja ärkasin hommikul kell 8:00. 10 tundi korralikku und  ja ma olin valmis uuteks väljakutseteks 😉 Täna oli plaanis siis ära teha 5x2000m maratonitempos ja  lõikude vahepeal 400m sörki madalal pulsil.

Kodused toimetused tehtud, sättisin riidesse ja astusin kodust välja. Hakkas tibutama aga ma ei teinud sellest väljagi, ennegi tibuvihmaga joostud. Kui olin jooksnud paarsada meetrit veel, sain juba korraliku sahmaka kaela, siis küll mõtlesin, et kui kohe järgi ei jää pööran otsa ümber. Ma ei ole küll allaandja aga ma kartsin oma jalgade pärast (et saavad vihmaga märjaks siis tuul ja tulemus ei ole just kõige suurepärasem). Sain oma mõtte ära mõelda kui vihm jäi järgi ja välja tuli päike 🙂
Minu jooks võis alata.
Alustasin 1km sörgiga ja edasi 2000m lõik 5:00/km-5:30/km tempos.
Ilm läks järjest mõnusamaks metsa jõudes lõi lausa hinge kinni. Kogu see loodus, mets, päike paistis ja vihmamärg asfald auramas- ilus oli!

Tempost rääkides, siis oli jube raske temot stabiilsena hoida ja ma arvan, et siin ei ole viga minus vaid pulsikellas. Mida spetsiifilisemaks muutuvad minu trennid seda rohkem ma tunnen, et oleks vaja uut ja paremat kella 😉 (Kallis abikaasa, see oli vihje Sulle kui peaksid lugema….)

Ma ei tea päris täpselt aga ma arvan, et sellised kellad on juba täitsa olemas, et sisestan kogu oma soovitud trenni ja kell annab mulle märku millal sai soojendus läbi, nüüd algab kiire lõik ja nüüd aeglane jne.
No minu kellal on ka mingid algelised funktsioonid aga kui tahan teha soojendust enne ja pärast lõigutrenni, pean need eraldi tegema, tobe!
See selleks.

Ilm soosis mind täna kuidagi eriti, nii kui olin tuppa astunud, vaatasin õue kus tuli sellist paduvihma, et lombid kerkisid silmnähtavalt. Uhhh, napikas, vedas 🙂

Distantsiga panin täna natuke mööda, ei arvestanud, et mul on kogu tänase jooksu jaoks vaja vähemalt 12-13 km. Läksin automaatselt, harjumusest lühemale järve ringile ja kui lõpuks taipasin, et minu 5x2000m ei mahu kuidagi selle distantsi sisse siis tegin lõpus ühe kõrvalpõike ja tekitasin siis ühe kilomeetri juurde. Viimasest 2000m sai paraku ainult 1000m 🙂

Aga täitsa mõnus oli, jälle midagi teistmoodi, tavaliselt ei tee ma trenni sellise tempoga ja kui ikka 2km maratonitempos läbi sai siis sörkisin kohe isuga, mõnuga need 400m 😀 tempo vajus kohati lausa 8:00/km 🙂

Kuna täna oli täitsa hea enesetunne ja ees on ootamas kaks vaba päeva siis võibolla lähen isegi homsele kergele jooksule kuigi eile arvasin, et teen veel ühe vaba päeva see nädal. Eks see selgub homme.
Aga pühapäevane pikk trenn on küll kindel kui nüüd midagi ootamatut vahele ei tule.

 ————————————————————————————————————

Täna sähvatas mulle, et ma ei ole tükk aega oma blogis toitumisest räkinud…võibolla teen sellest kohe eraldi sissekande aga ega väga midagi rääkida ei ole.
Põhimõtteliselt võiksin copy-paste teha Heidi sissekandest sellel teemal 😀

Püüan hoida tervislikku joont aga suvi on möödunud näksides 😀 Seni kuni minu seedimine on tip-top ja riided mahuvad selga, ei muretse ma üldse.

Kaalu peal pole nüüd küll juba kevadest saadik käinud, ise ma arvan, et kaal on sama või siis kiloke juures. Mina isiklikult arvan, et tehes nii regulaarselt sporti, on natuke tobe kaalunumbri pärast muretseda.

Kuigi jah jooksjate menüü on tihti süsivesikurikkam ja seal võib olla oht, et ei saa arugi kui menüü muutub järjest ja järjest rohkem süsivesikurikkamaks. ma proovin ikkagi piiri pidada ja järgin enam- vähem Kertu nõuandeid.

Olge postiivsed, tundke oma keha ja sööge tervislikult!

Lehva!

Shopping Cart