Super! 30. Tartu jooksumaraton läbitud ja super enesetundega

Panen kiiresti oma emotsioonid kirja enne kui mind arvutist minema puksitakse 🙂

Tänane jooks oli SUPER!!!! Kõik oli lihtsalt nii hea. Stardis olin 1h varem kohal, võtsin numbri ja hakkasin riietumise peale mõtlema. Kuna veel paar päeva tagasi näitas ilm.ee pühapäevaks lumehelbeid siis olin kõige hullemaks valmis aga mis lõpuks välja tuli- ilm oli super! va. tuul, tuul, tuul 😛
Alguses arvasin, et jooksen jakiga siis arvasin, et ilma. Lõpuks otsustasin õhukese pluusi kasuks. Nagu iga jooks käib see riietumise saaga asja juurde. Kuigi ma ei ole kunagi pärast võistlust oma head/halba tulemust riietuse “süüks” pannud. Ainuke, mida ma kardan on enne starti külma tunne.
Pärast soojendust sain aru, et õhuke pluus jääb 🙂
Start oli mõnusalt emotsionaalne…meeste poolt suur aplaus emadele…nii armas 🙂

Seekord tundus kogu see teekond väga kiiresti otsa saavat. Kilomeetripostid tulid ikka väga kiiresti üksteise järel ja minu enestunne oli SUPER. 5km olin läbinud ja tempo näitas jätkuvalt 4:40/km. Arvasin, et nagu algus ikka, jooksen lihtsalt kõigiga kaasa aga kui 10 km-l oli tempo ikka sama, hakkasin juba finiši mõtteid heietama. Kas tõesti on võimalik sellise tempoga lõpuni vastu pidada? 11 km oli läbi ja raja äärest hõika skeegi minu kohaks 830. Olin endaga rahul (stardi number oli 947 ), mõtlesin, et ei tea kas lõpuni kohta suudan hoida….

Kuskil seal vahepeal juhtus uskumatu asi, mul tuli juba teist jooksu järjest tossupael lahti. Uskumatu! Kükitasin ja sidusin kinni. Sain kiiretsi uuesti rajale.

Rohkem jamasid ei olnud ka, kõik läks ladusalt. Joogipunkti kasutasin kahel korral.
5 kilomeetrit enne lõppu nägin tuttavat selga endale lähenemas- Inge 🙂 Mõtlesin, et hoian tempot ja püüan lihtsalt rajal seatud eemärgi täita- alla kahe tunni aeg!
3km enne finišit ma jõudsin Ingele järgi, enesetunne oli super ja panin mõnusa tempoga edasi. Esimest korda vaatasin pulsikellal läbitud aega ja see andis ainult lootust, et suudan alla kahe tunni joosta. Finišini oli jäänud 1km. Tädi tee ääres ütles, et tubli, tubli, aeg tuleb alla kahe tunni. Olin mega rahul, see andis veel jõudu lõpuspurt teha. Viimasel kilomeetril panin veel päris mitmest jooksjast mööda. Finišeerisin! Medal! Jook! Aeg- 1:58 😉 Super! Super! Super!

Ma olin nii rahul endaga, poleks eales uskunud, et suudan sellise tempoga 23km joosta. Seda aega on mul küll nüüd väga raske ületada 😛

Ahjaaa…vahefiniš oli ka 21 km-l(poolmaratoni aeg) ja minu pulsikell näitas 1:47 mis tähendab minu rekordi kordamist. Rakveres jooksin oma senise poolmaratoni rekordi 1:47, mis oli joostud siledal asfaldil, vastupidiselt tänasele maastikujooksule.
Muidugi pean veel ootama ametlikku vahefiniši aja.

Igaljuhul ma olen 110% tänase jooksuga rahul

Aeg: 1:58:34
Üldkoht 769
Naiste koht 49
Pulss keskmine/max167/187

Tänane jooks tõestas ainult, et ma olen ikka ainult ja ainult pikamaajooksja. Ma tõesti nautisin!

Sai vist kiiresti kõik vajalik ära mainitud 🙂

Kena emadepäeva jätku kõigile emadele!

Shopping Cart