Spordiaasta 2012 läbi minu silmade

Mulgi Maratoni naiste II koht

Tere ja head uut aastat kõigile!

Eelmisest aastast jääb meelde kõige eredamalt minu kaks täispikka maratoni- Mulgi maraton kus ma täitsin oma eesmärgi ja unistuse- jooksin alla 4 tunni ja SEB Tallinna Maraton kus ma püstitasin oma senise rekordi ajaga 3:39
Lisaks nendele kahele võistlusele, osalesin veel paljudel võistlustel, mis igaüks on omamoodi meelde jäänud.
Kaks kõige hulljulgemat tempu olid muidugi Haanja 100 ja Võru XIV Triatlon.

Igaljuhul tuleb otsida koht kuhu oma medalid ja diplomid ära mahutada sest hetkel ajab riiul üle 😉

Eelmisel aastal proovisin esimest korda päris kava järgi trenni teha ja valmis sai meisterdatud maratonieelne treeningkava.

Aastasse jäi ka minu esimene tõsine vigastus ja see juhtus just vahetult enne Tallinna maratoni. Ma arvan, et tänu minu järjekindlusele ja tahtejõule sain vigastusest õigel ajal võitu ja see ei saanud suuremaks minna.
Vigastused on üks paratamatus spordi juures aga ma püüan teha kõik ka edaspidi, et neid vältida.
Pärast Haanja 100-t arvasin ka, et kõik läks väga hästi ja pääsesin ilma vigastusteta aga selline pikk distants teeb oma töö ja paar nädalat pärast haanja 100-t tundsin, et põlv annab joostes aeg-ajalt tunda. Loodan, et see paari nädalane puhkus aitas põlvel taastuda ja valu ei tule enam tagasi.

Nagu ma ühes kokkuvõttes juba mainisin siis aasta jooksul sai osa võetud 20 võistlusest. Sinna lisandub veel minu sünnipäevajooks. Ka 2013 tahan traditsiooni jätkata ja joosta oma sünnipäeval Krabi-Võru marsruudil 🙂 Sellega seoses on mul ka mõned mõtted aga plaanidest uuel aastal räägin mõnes teises postituses.

Öeldakse ju, et jooksmine on kõige odavam pordiala üldse- astu aga kodust välja ja jookse! 😀 Aasta 2012 seda küll ei näidanud- lisandus palju uusi võistlusi, mille osavõtutasu ei ole mitte odav, soetasin uued tossud (100€ maksis küll kinni Linnajooksude sari aga 60€ maksin ise), ostsin just uueks hooajaks püksid, jaki, vihmakileka, vesti 🙂
Eks siia lisandub veel asju, kõik ei tule meeldegi…vot nii odav pordiala 😛 Aga mis teha, ma olen sõltuvuses 🙂

Uhke olen oma harjumuste üle, mis jäid mulle külge just eelmise aasta alguses- igahommikune kõhulihaste trenn + vesi + mesi. Nüüd siis juba aasta aega selle koosluse “ohver”. Ka igahommikune puder on jätkuvalt in 🙂 isegi kui toiduga vahel üle pingutan siis hommikupuder hoiab mu seedimise alati korras 🙂

Mul on hea meel, et igasuguste haiguste puhul ei jookse ma kohe apteeki rohtu ostma vaid kasutan kodusolevat- mesi, küüslauk, aloe vera, hanerasv- toimib! uhkusega võin vist öelda, et ei mäletagi millal viimati haige olin va. veebruaris, mil vaevlesin kummalise nohu käes.
Ka paariaastatagused tihedad peavalud on kadunud. 2012 sain päris mitmel korral nohust-köhast võitu sest nii kui tundsin, et haigus hiilib, jooksin meepotti kallale 😀

Mis siis veel? Ahjaa, alustasin ju blogitamist kohe aasta alguses. Kuidas tundub? Ligi 20 000 klikki minu lehel näitab ka üht-teist. Teie tagasisidest ja kirjadest järeldan, et nii mõnigi elab mulle kaasa ja saab endalegi kasulikke nippe. Loodan südamest 🙂
Siinkohal võibolla peaksin natuke rohkem pingutama oma kirjutistega, ma olen sellessuhtes mugav inimene, kirjutan seda, mis sülg suhu toob ja väga ennast kontrollida ei viitsi 😛
Luban, et pingutan edaspidi natuke rohkem.

Aga nüüd see kõige tähtsam number- 2012 aasta kilometraaz oli kokku 1656 km

Mis oli aastal 2012 Sinu number ?

Shopping Cart