Mõtted ja tegemised enne SEB Tallinna maratoni

Tõenäoliselt on Tallinna maraton üks kõige olulisemaid maratone selle aasta jooksul sest see on kõige kiirema rajaga maraton. Tegelikult oli seda ka Riia maraton aga seal mängis suurt rolli ka aastaaeg -suve algus ja kuumad ilmad.
Tallinnas on aga tavaliselt ilus, jahe sügisene ilm 😉
Miks ma seda räägin? Sest kiire rada ja jahe ilm annavad lootust, et võiks tulla selle aasta kiireim maraton.
Ma ise väga loodan ja ma ei karda seda välja öelda 🙂

Augusti puhkus andis võimaluse normaalselt jooksmas käia, nii et ma ei pidanud ennast peale tööpäeva sundima. Usun, et ma olen piisavalt trenni teinud. Olen isegi ennast utsitanud kiiremid lõigutrenne tegema.

Tegelikult algas Tallinnaks ettevalmistus kohe peale augusti maratoni. Ma teadsin küll juba aasta aguses, et septembris jooksen Tallinnas aga ikka jõudis teadmine väga järsku ja korraks isegi ehmusin ära, et oehh nüüd on vaja natuke sihipärasemat trenni hakata tegema:P

Minu ettevalmistuste hulka kuulus ka toidumenüü ümber tegemine. Suvine-suva-menüü tuli asendada korraliku, tervisliku menüüga. Ma olin seda mõtet juba nii kaua edasi lükanud ja iga päev mõtlesin, et TÄNA…T Ä N A….täna!!!…lõpuks juhtus see siis…mäletate?

Nii tore kui sul on sõbrad 🙂
Ja nüüd võin palju kergema enesetundega maratonile minna….sest tervislikumad valikud ja 5 toidukorda päevas on minu kehakaalu alandanud 3kg võrra. Ma olen rahul.
Selles kaalus tunnen ennast kõige paremini. Ma ei ole tegelikult regulaarne kaalulkäija, seni kuni riided selga mahuvad on kõik hästi aga just augusti alguses sain aru, et kõik riided ei ole enam mugavad seljas, kuidagi kitsad 😛 Niisiis tuli see kaalulkäik ette võtta- mõnikord, harva on see hea- reaalsus vaatab numbritega otsa ja paneb natukene tegutsema 🙂

Ok, see selleks.
Kuidas ma aasta üheks olulisemaks maratoniks ette valmistan?
Mul ei ole küll treeningplaani. You know, I do not like it 😉 aga ma olen püüdnud natuke mitmekülgsemat trenni teha küll- lühikesed kiired jooksu, pikad jooksud, lõigutrennid, rattasõidud jne.

Siin on minu viimaste nädalate trennid:

P.07.09- Jooks 8km
L.06.09- Tempotrenn 10km (1km sörk+1km tempo)
N.04.09- Jooks 8km
K.03.09- Tempotrenn 5km (900m sörk+100m tempo)

P.31.08- Jooks 23,4km
R.29.08- Jooks 6km
N.28.08- Jooks 11,6km
K.27.08- Jooks 6km

P.24.08- Ratas 28km+jooks 6km
L.23.08- Jooks 11km
N.22.08-Tempotrenn 8,3 km

Mõned päevad tagasi oli mul mõte, et proovin enne maratoni kuulsat teiperit. Esimest korda kuulsin teiperist sõbranna käest, kes märtsis seda ise proovis ja talle sobis väga… siis uurisin ise ka selle kohta ja sain aru, et see rohkem profesionaalidele mõeldud ning jätsin teema sinna paika.  Viimasel ajal on aga järjest rohkem sellest juttu kuid infot ikkagi vähe. Ühesõnaga ma otsisin selle kohta rohkem infot aga ega väga palju ei leia ka…
Niisiis olin kahtleval seisukohal, panin isegi FB lehele küsimuse ülesse ja sain häid vastuseid ning kinnitust enda sees kripeldanud otsusele- ei tasu mässata 🙂

Seega jätkan vana, proovitud radapidi. Paar päeva enne maratoni laen ennast süsivesikutega. Ja seekord ei kavatse ma koguseid suurendada, kogused võivad samaks jääda, eks Rünno? 😉 Mulle see meeldib.
Paljud (ka mina) kasutavad maratonile minemist ettekäändeks enda kere pilgeni täis süüa 😀 Ei, seekord siis mitte!
Juua kavatsen küll algaval nädalal palju, kui tavaliselt joon päevas 2 liitrit vett siis nüüd kahekordistan veetarbimist. Oi kuidas mulle meeldib vesi!
Minu “hädasti vaja” nimekirjas on esimesel kohal EQUA veepudel aga hetkel joon vett ikka tassist 🙂 Ma ei tea isegi mida ma ootan ja miks mul siiani seda pudelit ei ole?!? Ok, hind kindlasti ka.
Kui keegi satub mõnele soodukale või heale pakkumisele peale siis hõigake mulle ka 😉

Hetkel mul veel kindlat plaani ei ole kuidas, mis tempoga ma maratoni alustan ja kuidas edasi kulgen aga ma usun, et päris ilma plaanita ma rajale ka ei lähe. Ma tahaks, et ma suudaks alustada aeglaselt ja siis järjest tempot tõsta aga ma ei tea kas mul see ka õnnestub.

Aga nüüd sai vist jutt otsa 🙂
Jälgige mind Facebookis, seal olen natuke aktiivsem 😉

Edu kõigile, kes Tallinna maratonile lähevad!

Kohtumiseni seal!

Shopping Cart