Mitte väga tavaline reede- pikajooksupäev!

See sissekanne tuleb natukene teistmood. Miks?
Sest lisaks sellele, et mulle meeldib hirmsasti joosta, olen ma ka ema, abikaasa ja lisaks sellele suur(üldse ei kurda) maja ja muru/aed, sellest kevadest ka kasvuhoone :D. Ja ärme unusta Bosset.

Niisiis…mõtlesin, et oleks aus kui ma räägin kõigest, ka sellest, mis toimub enne ja peale seda kui mina jooksen.

Ehks siis…

Reede ja minul täitsa vaba päev. Sellist asja ei juhtu just väga tihti. Kell 7:00 tegin ühe silma lahti ja piilusin kella- liiga vähe. Maga edasi!
Pool tundi hiljem kobin siiski ülesse, et tööle minevale abikaasale hommikumusi anda. Napilt sain veel jala ukse vahele, juba oli minemas 🙂

Ja milline vaikus! Mina ja kohv…mmmm! Ja kõige väiksem, kes vaatab kõrvatoas multasid. Uskumatu kuidas suudab üks kõige valjema häälega laps hommikuti nii vaikselt üksi multasid vaadata. Aitäh Kidszone!
Miski ei reeda, et tegelikult viibib selles samas majas, selsamal hetkel veel neli last. Lisaks omale kolmele lapsele, on viimastel päevadel mul neid viis olnud 🙂

Mõni päev on ilusam kui teine…kas need mitte ei ole ühe laulu sõnad? 😀 No näiteks võib ühel hetkel olla imeline idüll. Poisid mängivad jalkat, Gerd onutütrega batuudil, Getrin päevitab. Ja siis on järgmisel hetkel tunne justkui sõda oleks lahti läinud.
No jah täna oligi sõda- veesõda 🙂 aga no te saate aru küll mida ma mõtlen.

 
 

Aga ma ei kurda, mida rohkem, seda uhkem. Ja kindlasti on lastel tuhat korda põnevam kui peaksid omakeskis kodus passima.

Istusin köögilaua taga ja tegin märkmeid lastele al. “Hommikusöögiks on valikud jogurt, krõbuskid, ahjus küpsetatud juustusai. Lähen kolmeks tunniks välja, jooksen kodu lähedal ja u. iga 20 minuti järel möödun majast, võib helistada! Jalutage Bosset ka!”

Viimane nädal ongi möödunud selliselt, et mina kirjutan lastele hommikul juhtnöörid päevasteks tegevusteks ja ise torman tööle.

Täna, vabal päeval aga istusin samamoodi köögilaua taga ja kirjutasin märkmeid.
Oli plaan pikk jooks teha, see plaan oli tegelikult juba eelmisel nädalal aga jäi kahjuks ära.

Niisiis planeerisin jooksu võimalikult esimese asjana hommikul, et jõuaks ka päeval midagi asjalikku teha. Tööde nimekiri ootas laual: terrass survepesuga puhastada, puukuur värvida, muru niita jne. Lisaks veel elementaarsed asjad nagu koristamine ja söögi tegemine.
Ok, päris ühepäeva tööd need nüüd ei ole, mul ju kohe puhkus algamas ja tegin väikse listi valmis

Planeeritav stardiaeg oli 9:00 ja planeeritav lõpuaeg 12:00 kanti 🙂
Tegin tavalisest suurema portsu putru ja sõin selle mõnusa isuga ära. See puder oli kogu minu doping tänasel jooksul, lisaks eelmistel päevadel suhu pistetud mõned maiustused.

Kõige mugavam oli valida taaskord koduring- 3,5km. Mõnusa maastikuga ja mõnede küngastega mitmekülgne rada. Paras Rõuge maratoni ettevalmistuseks.

Võtsin oma uued vidinad ja “kleepisin” need endale külge, joogipudeli paigutasin ringi äärde ja valmis ma olingi.

 

Ja no tuhat tänu minu poolt inimesele, kes leiutas nendele klappidele selle imelise kummist naga, mis hoiab klappe kõrvas sees. Lõpuks on mul kõrvaklapid, mis tõesti sobivad minu kõrvadega ja püsivad seal. LINK

Ringid kulgesid kiiresti ja jooksust nagu väga midagi ei olegi rääkida. Enesetunne oli super. Kiirus oli hea. Jalad lippasid mõnusa kergusega.
Natuke igav oli. Kokku 9 ringi.
Hullult lahe päev oli, jäin rahule.

Seda enam, et terrassid said puhtaks, muru niidetud ja puukuur ka peaaegu värvitud.

Kas keegi tahab veel mulle oma lapsi hoiule anda? Mul töid jagub 😀

Orjatöölised
Mu ilus, puhas terrass, homme läheb õli peale

Jooks numbrites:
Distants 30 km.
Aeg 03:05:18
Tempo 6:10/km
Pulss 150
Kalorikulu 1589

Ja nagu ma FB-s ütlesin, see jooks andis mulle enesekindlust ja motivatsiooni. Nii naljakas kui see ei tundu inimese suust, kes eelmisel aastal jooksis 12 maratoni, siis väike ärevus ja kartus on Rõuge maratoni ees. Aga no nüüd on kindel, et läbi ma selle jooksen.
Tänane andis kinnitust, et vabalt oleks jaksanud veel ühe kümneka otsa joosta 😉

 

Shopping Cart