Jooks on lahe EESKUJU #18 Marin Savi

“Jooks on lahe EESKUJU” on postituste sari, mis toob meieni inspireerivad lood inimestest meie keskelt- Jooks on lahe kogukonnast. Postituste sarjas tutvustan iga postitusega lähemalt ühte Jooks on lahe kogukonna liiget, kes on meile kõigile eeskujuks.

Tänases postituses räägib Marin oma teekonnast liikumisharjumuseni. Marin on 34 aastane, abielus,  viie lapse ema, kelle igapäeva tegevused tiirlevad suuresti ümber laste ja nende huvitegevuste, seepärast nimetab Marin ennast transporter-emaks. Marinile meeldib päike, kevad, spontaansus ja ausus.
Marin
on järjepidevalt igakuiselt ja igapäevaselt liikunud juba aastast 2020. Selle aasta juulis saab juba 3 aastat Jooks on lahe kogukonnas liikumist.  Igapäevane liikumine on toonud Marinile parema enesetunde, kvaliteetsema une ja hea füüsilise vormi.

Saame lähemalt tuttavaks!

Marin, millega Sa igapäevaselt tegeled?

Minu igapäevane tegevus tiirleb ümber minu laste. Kuna ma elan maakohas siis pean ka lapsi ise transportima punktist A punkti B igapäevaselt. Nädalas sõidan ma lastega maha umbes 600 km. Hommikul viin lapsed kooli-lasteaeda. Tulen mõneks tunniks koju mil teen kiiresti kodused toimetused ära ja peale lõunat hakkab huviringide ring pihta. Nädalas on ainult üks päev mil saan öelda, et nüüd on minu kvaliteetaeg.

Marin perega

Kas Sul on mõni hobi või meelistegevus?

Mul on lausa piinlik tunnistada aga mul pole ühtki hobi. Ma olen väga rahul sellega, et ma leian igas päevas selle tunnikese, et kõndimas käia. See on minu meelistegevus hetkel.  Kindlasti on asju, mida tahaks teha aga hetkel ma ei mahuta neid oma igapäeva graafikusse. Usun, et igal asjal/tegevusel on oma aeg ja koht.

Kuidas leidsid tee Jooks on lahe väljakutseni ja millal see oli?

Tee väljakutseni leidsin juba 2019 augustis. Siis ma tegin kaasa mõned kuud, lubades endale ka 5 puhkepäeva. Siis tekkis paus paar kuud ning jaanuaris 2020 alustasin uuesti.
Paraku siis aga jäin kõri-ja hingamisteede põletikku ja pidin sunnitud pausi võtma. Ka 2020 märts lõi mind rivist välja üks terviserike ja peale seda taastusin taas mõned kuud ning  juuli 2020 kuni siiani olen igapäevaselt liikunud 5km. Selle aasta 1. juuli saaks siis juba 3 aastat järjepidevat liikumist. Ja mulle meeldib see, ma lihtsalt ei oskagi enam teisiti.

Mis olid esmamuljed, mõtted?

Muljed olid ainult positiivsed. Mulle meeletult meeldis kuidas väljakutse grupis üksteist toetati ja oldi üksteise jaoks olemas. Seda kokkuhoidmist on nii tore kogeda.

Väljakutse toimub aastaringi ja Sina oled väga järjepidevalt igakuiselt osa võtnud, milline kuu aastas on Sinu jaoks kõige väljakutsuvam, miks?

Kui aus olla, siis minu jaoks ei ole vahet, mis aastaaeg ja kuu parasjagu on. Tihti teevad hoopis teised asjad liikumise väljakutsuvaks, näiteks olen ma suutnud mitu korda trepist alla kukkuda ja ennast vigastada, eriti keerulised on need perioodid, kui lapsed on haiged. See on minu jaoks eriti väljakutsuv, sest tahan laste jaoks 100% kohal olla.

Marin, mis Sind isiklikult motiveerib kõige enam #igapäev5km väljakutse juures?

Mind motiveerib kõige rohkem see enesetunne, mis peale kõndi/ jooksu koju jõudes tunnen. See tunne, et olen enda jaoks midagi teinud on lihtsalt parim.

Kuidas on Jooks on lahe kogukonnaga liitumine sinu senist elu mõjutanud?

Tänu väljakutsele ja kogukonnga liitumisele on mul igapäevane liikumisharjumus, millest ma ei kavatse enam loobuda. See on omakorda toonud kaasa parema enesetunde, kvaliteetsema une ja füüsiline vorm on palju parem.

Oled väljakutses kaasa teinud juba peaaegu 3 aastat, kas selle aja jooksul on juhtunud ka midagi naljakat seoses väljakutsega?

No ma ei tea, kui naljakas see on aga täna tagant järgi naeran selle olukorra peale küll. Need on need minu kukkumised ja enda vigastamised. Näiteks olen juba kolm korda kodus trepist alla kukkunud. Naljakas fakt selle juures on see, et mul on neil kõigil korral Jooks on lahe sokid jalas olnud ja ma olen ennast just kõndima sättinud. Nüüd hoian siis igaks juhuks hoopis alumisel korrusel oma sokke 😀

Mis on aga kõige eredam ja soojem mälestus Jooks on lahe kogukonnaga ja väljakutsega seoses?

Kõige eredamad ja soojemad mälestused on kohtumised silmast silma kogukonna liikmetega.

Kui Sa võrdled ennast enne ja peale väljakutsega liitumist, siis mis on kolm kõige suuremat muutust?

Minu üks suurimaid muutusi on -35 kg.  Selle saavutasin ainult tänu igapäevasele liikumisele. Mulle on hakanud jooksmine meeldima. Mida ma kooliajal vältisin igal võimalikul viisil. Tunnen ka ennast vaimselt paremini. Naeratan rohkem.

Marin, Sa oled viie lapse ema. Kuidas jagad oma aega pere, kodu, trenni ja laste vahel? Kas see on vahel ka väljakutsuv?

Igapäev on omamoodi väljakutse. Samas mu pere on meeletult toetavad minu tegemistes.  Vahepeal küsivad kui ma olen oma kõndimisega hilja peale jäänud, et kas sa ei lähegi. Siis on mind sõna otseses mõttes toast välja visatud ja mu tegevused on pooleli jäänud. Kui tagasi jõuan on lapsed juba minu poolelioleva töö lõpule viinud ja mina võin lihtsalt õhtut nautida. Tänu väljakutsele olen õppinud ka rohkem aega planeerima. Mul on juba hommikul teada oma päevaplaan. Mulle meeldib väga oma pere üllatada ja mõnikord võib juhtudagi nii, et neil pole aimugi, mida põnevat olen mõnesse päeva planeerinud. Ma olen ikka püüdnud vähemalt korra kuus perele korraldada ühe väljasõidu, mil olemegi kõik koos ja lihtsalt naudime.

Mis oleks see hea soovitus/nipp teistele emadele alustamaks liikumisharjumuse juurutamisega?

Ega ei olegi kindlat nippi või soovitust. Kindlasti võiks pere kaasata oma tegevusse. Mina tunnen sellest just suurt tuge ja toetust.  Pere toetus on edasiviiv jõud.

Kellele soovitaksid Sina eelkõige väljakutsega liituda?

Ma soovitan tõesti kõigil liituda. See virtuaalne kogukond on lahe! Teadmine, et meid on palju ja me toetame üksteist, annab nii palju motivatsiooni. Ma ei liigu ükski päev üksi, sest ma tean, et samal ajal on nii paljud kogukonnaliikmed ka kõndimas, jooksmas. Ja hiljem grupis oma emotsioone jagada ja tagasisidet saada, on nii toetav. Soovitan tõesti kõigile!

Jaga mõnda motiveerivat mõtet või tsitaati neile, kes alles mõtlevad kas liituda ka #igapäev5km väljakutsega.

“Meil on elus ainult need piirangud, mille oleme ise endale teinud.”
“Inimene saab kõigega hakkama, kui ta usub sellesse mida ta teeb.”

Marin, kes Sind on enim inspireerinud liikumisega seoses?

Ma ei ole kunagi nii mõelnud, et kes on mind kõige rohkem inspireerinud ja mõjutanud. Aga kui üks inimene välja tuua, siis selleks on minu ämm Ülle. Ta on tõeline aktivist. Ta jõuab kõike ja kõikjale. Temaga annab sammu pidada.

 

Aitäh Marin, et jagasid oma teekonda! Oled suureks eeskujuks meile kõigile!

Armas kogukonnaliige, kes aga inspireerib Sind? Anna teada, kes võiks olla järgmine Jooks on lahe EESKUJU! Täida lühike küsimustik ja anna teada SIIN

Kas Sina oled juba end märtsi väljakutsele registreerinud? Oled väga oodatud!
Ära maha maga, sest väljakutse registreerimine läheb lukku 01.03.2023 südaöösel 😉 Registreeri www.jooksonlahe.ee/valjakutse

Näeme kõnni-jooksurajal!

Shopping Cart