Alustaja liikuja hirmud

Uue harjumuse juurutamine, eriti kui see puudutab regulaarset liikumist, võib tunduda alguses hirmutav. Summutame koos need tavalised hirmud, mis alustajal võivad tekkida.

1. Hirm ebaõnnestumise ees
Paljud inimesed kardavad, et nad ei suuda uue harjumusega järjepidevalt hakkama saada. Mõte iga päev 5 km liikumisest võib tunduda üle jõu käivana. Selle hirmu ületamiseks alusta väikeste sammudega. Kui 5 km tundub alguses liiga palju, siis alusta 2-3 km-st ja kasvata distantsi järk-järgult. Pea meeles, et iga liigutud samm loeb ja on samm lähemale eesmärgile.

2. Aja puuduse hirm
Elutempo on kiire ja paljude jaoks on hirm, et ei leita piisavalt aega liikumiseks. Siin on oluline mõista, et igapäevane liikumine ei pea olema pikk ega aeganõudev. 5 km võib võtta kõndides umbes tund aega, kuid isegi 30 minutit aktiivset liikumist päevas on suur samm tervise parandamise suunas. Planeeri liikumisaeg oma päevakavasse ja vaata seda kui investeeringut enda tervisesse.

3. Füüsilise ebamugavuse hirm
Alustajatel võib tekkida mure, et liikumine on füüsiliselt liiga raske või ebamugav. Kui sa pole pikalt regulaarselt liikunud, võib algus tunduda keeruline. Siinkohal aitab järkjärguline koormuse suurendamine ja enda keha kuulamine. Võta rahulikult, vali sobiv tempo ja ära karda vajadusel pause teha. Järk-järgult muutub liikumine kergemaks ja nauditavamaks.

4. Motivatsiooni kaotamise hirm
Üks suuremaid väljakutseid on püsivalt motiveeritud püsida. Selle hirmu ületamiseks sea endale väikseid vahe-eesmärke ja premeeri ennast nende saavutamisel. Liitu meie igakuise väljakutsega ja saa osa kogukonnast, kes toetab ja innustab sind liikuma. Ühised eesmärgid ja teiste inimeste kogemused võivad olla suurepärane motivatsiooniallikas.

Liikumisharjumuse juurutamine on teekond, mis algab esimesest sammust. Kui sul on hirme, siis tea, et sa pole üksi – paljud on nendega kokku puutunud. Oluline on keskenduda sellele, miks sa alustasid, ja tuletada endale meelde, et iga päev on uus võimalus oma eesmärgi poole liikuda. Iga liigutud kilomeeter loeb! Liitu jooksonlahe väljakutsega ja loo endale uus, tervislik harjumus. Sa suudad seda!

Shopping Cart