47 nädala kokkuvõte

Järjekordne nädal möödas…

Esmaspäeval käisime tüdrukutega jooksmas oma tavalist rada pidi- Kosele ja tagasi.
Unustasin jalale sideme ümber panna ja kohe andis ka põlv tunda. Tundub võibolla nagu ma piinaks ennas- käin jalavaluga jooksmas, tegelikult on see imeõrn valu, seda ei saa isegi valuks nimetada, ebameeldiv tunne põlvekondi juures aga kuna ma võtan igat pisemat valu ja ebameeldivustunnet suure paanikaga…siis ma ikkagi hoian tagasi ja olen ettevaatlik, sellepärast need tihedad kõndimised ka. Ma kujutan ette, et iga teine tervisesportlane ei teeks sellest valust väljagi aga mina…..niisiis ka esmaspäeval pidin tüdrukutelt nõudma, et teeksime vahele kõndimist. Kokku 8km.

Teisipäev oli jõusaalipäev ja sellest te saite lugeda minu sissekandest 🙂 Ma ju tean jõusaali vajalikkusest ja kui tähtis see on kui tahan kevadeks veel paremaks saada aga oi kui raske on ennast sundida, kohe üldse ei meeldi. Aga ma püüan siiski selle kuidagi endale meeldivaks teha…..hetkel ma pole veel kindel kuidas täpselt 🙁 Kokku olin jõusaalis u. 1:15 (pulsikella ei olnud kaasas)

Kolmapäeval puhkasin sest keha andis juba märku, et on väsinud, õhtul koju jõudes, oli raske midagi üldse teha….aga siiski tegelesin koduste toimetustega ja nii mõnus oli, kohe tundsin, et see õhtupoolik oli nii vajalik.

Neljapäeval tegin K1-ga pikema jooksu, pärast Haanja 100-t polegi nii pikalt jooksnud, distants iseenesest ei olnud üldse pikk- 12 km aga seni olime teinud 7-9km lõike. Parem jalg andis ikka tunda, põlve ümber oli küll side ja tundsin, et sellest oli abi aga nüüd pakitses hoopis imelikult ka labajala juurest- imelik! Panin pärast jooksu igaksjuhuks külmageeli peale ja täna kavatsen apteeki minna ja midagi selle vastu osta. Tundub, et ma pole ainus, ka Pamelal on minuga üsna sarnane “veakirjeldus” 🙂 ja sealt kommentaaridest lugedes sain ka võimalikule rohule nime 🙂

Reedese jooksu leppisime K1-ga juba neljapäeval kokku, tegime lühema joooksu- 7km. Jalg ei andnud tunda.

Laupäeval toimus Võru Spordikeskuses mõnus tasuta spordipäev, võtsin lapsed kaasa ja veetsime mõnusa lõunapooliku- mängisime sulgpalli, lauatennist, ronisime, hüppasime, suusatasime ja jooksime 🙂 Iseenesest mingi trenni eest see ei olnud, jooksin lihtsalt lastel järgi ja aitasin kui vaja. Algselt oli küll plaanis osa võtta mõnest aeroobika trennist ja hirmsasti kibelesin jõusaali ringtreeningusse aga tütar pidi varakult ära minema ja seega ei olnud mul lapsehoidjat 🙁 Pidin leppima teivashüppematil müramisega 😛

Mina, pisipoja ja tütar….suusatame 🙂

Pühapäeval otsustasin, et aitab viilimisest ja vabanduste otsimisest, selge on see, et mulle jõusaal ei meeldi ja ega ma seda kuidagi endale meeldivamaks ka ei suuda teha, seega otsisin voodi alt oma hantlid, kummilindi ja palli välja ja pühkisin tolmu  “treeningkava kodusteks jõuharjutusteks” ning hakkasin aga liigutama. Igaljuhul meeldis see mulle tunduvalt rohkem kui jõusaal. Pärast 42 minutilist pingutust, oli mul nii hea meel, et olin selle esimese sammu teinud. Nüüd olen ma üsna kindel, et ka sellel nädalal teen kaks korda jõudu.
Lisan siia ka oma harjutuste kava:

Kätekõverdused (võib põlved maas esialgu) 3×15 (rind)
Ette kallutades ühe käega kummilindi tõmbed 3×15 (selg)
Kummilindiga lend külgedele 3×15 (õlg)
Triitsepsi sirutused, käes toolil ja sirged jalad võimlemispallil/toolil 3×15
Küünarvarte kõverdused kummilindiga seistes 3×15 (biitseps)
Kükid, selja ja seina vahel võimlemispall 3×15 (jalg)
Käärkükk (üks jalg ees, teine taga toolil) 3×15 (jalg, tagaosa)
Ette kummardused sirgete jalgadega 3×15 (tuhar)
Päkkadele tõus seistes 3×15 (säär)
Keretõsted pallil 3×15 (kõht)

Lisaks harjutustele käisin pühapäeval ka Kristiga jooksmas- 7km

Kokkuvõtet vaadates tundub võibolla, et pingutan üle- iga päev teen midagi aga reaalsus on see, et ma tahaks veel rohkem teha, energiat on üleliiagi. Nojah vahel tuleb ikka väsimus peale, ma üritan ikka keha kuulata. Tundub, et see “hullu panemine” on tingitud sellest, et võistlusi ei ole. Võistlusperioodil tegin 2-3 korda nädalas trenni ja tundus täiesti piisav, ei tahtnud ennast koormata ja hoidsin ennast pigem võistluste jaoks. Üsna loogiline vist
Ja kui meenutan eelmist aastat siis oli samamoodi, nii kui sügis jõudis, jooksin peaaegu igal õhtul ja jõudsin veel harjutusigi teha.

Mida teed Sina sügisel, talvel treeningutes teistmoodi kui suvel?

Shopping Cart